• FOTO DETACHERING

Proactieve loopbaanbegeleiding

P&B Loopbaanbegeleiding helpt mensen van werk naar werk. Onze aanpak is proactief en resultaatgericht. Wij stoppen pas als een werknemer succesvol is uitgeplaatst. Basis van deze dienstverlening is een persoonlijk plan van aanpak dat de kandidaat samen met de P&B Jobcoach opstelt. We schrijven met nadruk 'samen', want loopbaanbegeleiding is een gezamenlijk proces. Ook als het om het opstellen van een strategie en het concreet benaderen van organisaties gaat. P&B is in haar aanpak betrokken, persoonlijk en... 100% resultaatgericht!

Het P&B Loopbaantraject kent drie fases: zelfanalyse, trainingen & coaching en jobsearch.

Fase 1: Zelfanalyse

Gerichte begeleiding naar een nieuwe baan begint met het uitvoeren van biografisch werk. Wie is de kandidaat, wat is zijn of haar verleden, wat kan en wil de kandidaat? Maar ook: wat zijn drijfveren, waarden en overtuigingen, wensen en ambities? En waar liggen de sterke en zwakke punten? Door te kijken naar de uitkomsten van testen, spellen en mogelijk een assesment, het cv én biografie ontstaat een helder beeld van de kandidaat. Een beeld dat richtingbepalend is voor het vervolgtraject.

Fase 2: training & coaching 

Een cv is de basis voor sollicitatie, maar tijdens trainingen krijgen kandidaten ook nieuwe tools aangereikt om zichzelf te presenteren aan potentiële werkgevers. Een professioneel LinkedIn-profiel aangevuld met bijvoorbeeld een cv-clip (1 minuut presentatie) zijn maar enkele van de vele voorbeelden. Daarnaast is er aandacht voor lichaamstaal, houding, kleding, storytelling en gesprekstechniek. Ook leren kandidaten om een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Fase 3: Jobsearch

De begeleider van P&B gaat samen met de kandidaat actief de markt benaderen. Een helder en doelgericht actieplan is de basis voor alle stappen. Alles is gericht op één doel: het vinden van de juiste, toekomstige werkgever. Er worden door begeleider, kandidaat en P&B jobhunters diverse acties uitgezet. Van het benaderen van netwerken tot koude acquisitie. Onze taak is pas afgerond als de werknemer is uitgeplaatst. En geen seconde eerder.